Despre ultimul viciu care a pus stapanire pe noi

Se tot vorbeste in presa, pe strada despre fumatul excesiv , alcool si drogurile care pun stapanire pe viata adolescentilor din ziua de azi parintii sunt din ce in ce mai ingrijorati de acesti monstri care pun stapanire pe viata copiilor lor paranoia pericolului ca odraslele lor sa fie influentate de grupul de prieteni si sa devine dependente pune stapanire pe gandurile Clubului Parintilor.

Putini oameni, tineri, constientizeaza ca exista un alt “drog”, tacit, care ne influenteaza zi de zi..fara de care suntem parca izolati, pierduti de realitate, de prieteni, parca nu mai suntem noi. Nu iti dai seama ca te-a prins, pana in ziua in care nu iti merge netu si te enervezi si te agiti ca nu poti intra pe mess. Nu ca ai purta discutii filosofice cu ilustri specialisti sau ca ti-ai prezenta proiectul de salvare al padurilor de la defrisare… nu nu nu e vorba de asta ci de discutiile de zi cu zi..in care prietena ta cea mai buna iti spune ca si-a cumparat margele rosii sau ca prietenii te cheama la o bere, discutii mai mult sau mai putin importante, si atunci de unde aceasta nevoie de mess? Simplu. Din nevoia de a fi in contact, se a simti ca persoana se afla langa tine. Da, e o iluzie, o recunosc si eu, dar aceasta iluzie ne da tuturor o stare de bine. Pe messenger totul devine personal si te implici trup si suflet. De multe ori se intampla ca cineva care sta pe mess sa rada dinafara, da, pare hilar “uite si la asta cum rade de unul singur in fata monitorului” si da, este comic dar trairea este reala.

Avantajele mesenjerului consta in faptul ca faciliteaza comunicarea, mai ales in anumite situatii care intr-o interactiune live ar fi greu de realizat[de exemplu sa iti ceri scuze sau daca te supara persoana cu care vorbesti, e mai usor sa ii dai permanently offline decat sa ii intorci spatele]. Daca live oamenii isi pun masca superficialitatii si sunt constransi de mediu, pe messenjer se deschid. Totodata mesul nu costa, fata de a vorbi la telefon si a incarca factura pentru ca vrei sa vorbesti cu prietenii de vara trecuta din franta.

Ca dezavantaje, daaa, se pierde foarte mult timp[noutatea in domeniul reprosuri], se anchilozeaza comunicarea, pentru ca niciodata pe mess nu vei avea un discurs argumentat si structurat. Messenjerul promoveaza englezismele[gen omg, lol, brb] si nu ofera certitudinea sinceritatii persoanei cu care vorbesti, nu iti dai seama daca minte sau nu, desi exista emoticoane. Informatiile prin intermediul messului sunt generale, comune, cotidiene.

Nu sunt de acord si nici nu condamn messenjerul..ultimul mare drog..pentru ca face parte din viata mea de zi cu zi…cred ca e important sa trasezi ca om o limita intre stat pe mess si facut si altceva… pentru ca la mess nu se poate renunta…e viciul acceptat social si nu se va renunta la el, nici in caz de WW3.

Inchei aici, ca mi-a dat Maria buzz! sa imi spuna ca si-a luat geanta de Prada. Chatuiala placuta!

Leave a Reply