Masoneria-un alt mod de a privi lumea

Ma uitam pe net zilele trecute si am citit un articol despre masonerie care m-a amuzat in ciuda faptului ca nu e prea dragut sa razi de atata prostie. Asa ca m-am hotarat sa scriu cateva randuri in care sa sintetizez o parte din informatiile pe care le detin.

Se spune ca e bine sa incepi cu inceputul, insa eu voi incepe cu sfarsitul:

In ziua de astazi daca dai un google search, tema de cautare fiind masoneria,(puteti incerca), veti descoperi in primul rand tot felul de articole care suna cam asa: “masonerie si antihrist” “demascarea manipularii colective” etc. . Nu ca ar fi asta o problema, toti avem dreptul la o opinie, insa nu cred ca e bine sa te avanti cu capul inainte intr-o problema a carei complexitate nu o cunosti sau , mai rau, sa privesti o astfel de tema foarte superficial. In general, masoneria este asociata cu teorii ale conspiratiei in care actorul principal fie este Satan, fie sunt cei care conduc lojele masonice.

Trebuie sa intelegem si sa acceptam cu totii ca asta Sandra Brown care era la moda in anii trecuti s-a dus, iar ca noul trend este Dan Brown (acuma realizez coincidenta de nume). Dan Brown este doar un reprezentant, de fapt acuma sunt multi astfel de scriitori care se folosesc de acest curent ca sa scoata niste bani frumosi din vanzarea cartilor. Bravo lor!

Revin la subiect inainte sa deviez prea mult. Masoneria este o organizatie secreta care conduce lumea din umbra, insa nu in modul in care vi-l imaginati voi probabil. Totul capata sens atunci cand te gandesti la ce inseamna de fapt sa conduci lumea. Sunt mai multe perspective, asadar poti fi:un conducator spiritual ( Iisus), un conducator politic, sau pur si simplu constintele tale intr-un domeniu te ridica deasupra omului de rand care te urmeaza fascinat. Masonii sunt alesi din randul elitelor ( incercati sa ignorati ceea ce se petrece in Romania), pentru ca au aptitudini speciale, cunostinte vaste intr-un domeniu , sau se remarca prin inteligenta. Acestia demonstreaza un interes fata de adevaratele valori: pictura, muzica, istorie, cercetare etc., fata de care raman loiali toata viata.

Faptul ca nu este la indemna oricui sa devina mason, faptul ca exista ritualuri si traditii pe care lojele masonice se straduiesc sa le pastreze, permit misterului sa planeze asupra acestei organizatie. Adevarul este ca tocmai acest mister ne intriga si ne face sa emitem tot felul de teorii nefondate. Parerea mea este ca masonii sunt o adevarata enciclopedie umana, a tot ceea ce se creaza in orice colt al lumii, pentru ca totul este inregistrat de ei.

Un fel de observatori care,insa lupta alaturi de neinitiati pentru crearea unei lumi mai bune. Ei acopera toate fronturile : medicina, chimie, fizica, biologie, geologie, astronomie, pictura,muzica, arheologie.Spuneti-i numele si sigur exista un mason care sa stie totul despre domeniul respectiv, dar nu pentru ca ar fi sub acoperire, ci insasi faptul ca stie atatea despre domeniul respectiv i-a permis sa se alature fratiei.

Probabil ca va intrebati ce legatura are titlul cu articolul acesta, de fapt e o licarire de speranta ca poate totusi lumea nu e chiar atat de rea precum ne straduim sa o facem sa para. Nici macar Romania. Nici macar Bucurestiul :D.

Acesta este o introducere in lumea masoneriei. Intrebarile sunt binevenite si voi incerca sa raspund, in masura in care o voi putea face. Va urma un articol care sa curprinda o scurta istorie a lojelor masonice.

Leave a Reply